Održano predavanje „Upoznaj tajni svijet bokeljskih ponti i fotografiši ga!“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. studenog 2018. - 8:14
Autor: 

U organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradske biblioteke i čitaonice, a povodom proslave 21. 11., Dana općine  Kotor, u Press dvorani Kulturnog centra održano je multimedijalno predavanje za mlade uzrasta od 12 godina: Upoznaj tajni svijet bokeljskih ponti i fotografiši ga! Predavači su bili: biološkinja Ines Peraš iz Instituta za biologiju mora s temom: OTPAD NA PLAŽAMA I U MORU; Ivan Gvido Krivokapić, koordinator u Turističkoj organizaciji i ribar: o vrstama ribe, mamcima i opremi za ribanje s ponte i kako se pripremiti za ribolov, a umjesto arhitektice Maje Krušić i etnologinje  Jelene Vidović iz Uprave za zaštitu kulturne baštine prezentaciju s temom : NEPREKIDNA VEZA MORA I OBALE – PONTE KAO VIŠEVJEKOVNI NAČIN ŽIVOTA STANOVNIŠTVA izlagala je bibliotekarka savjetnica Jasmina Bajo.

Na predavanju su bili učenici Osnovne škole “Njegoš” i Osnovne škole “Ivo Visin” s Prčanja sa svojim učiteljima.  Moderator na predavanju bila je Marija Starčević, rukovoditeljica  Gradske biblioteke i čitaonice.

Ovom prilikom otvoren je i nagradni natječaj  za najbolju fotografiju s motivima ponti za mlade uzrasta od 12 do 16 godina. Fotografija mora biti originalna i da nije ranije objavljivana. Uz fotografiju obavzno poslati ime i prezime, ime škole, razred i broj telefona.

Fotografije slati na mail biblioteke: biblioteka.ko@gmail.com do 5. 12.2018.