Odgođeni izbori u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 21. ožujka 2020. - 8:16
Autor: 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku da se odgađaju lokalni izbori u Tivtu, koji su bili raspisani za 5. april ove godine.

Cijeneći postojeću epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, koje je, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučio sam da odgodim održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat", saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Naime, naredbama, kao jedna od privremenih mjera propisana je i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbjeći.

"Dijeleći odgovornost s drugim državnim organima za poštovanje propisanog režima kretanja građana u cilju zaštite njihovog zdravlja, pažljivo ću pratiti razvoj događaja i odrediti novi datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat. U skladu sa navedenim, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat biće održani u roku od 90 dana od dana kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru, a zbog kojih su mjere i uvedene", navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG