Obilježavanje Svjetskog dana protiv zlouporabe droga

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. lipnja 2016. - 9:58
Autor: 

Općina Tivat – općinska Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti pobilježit će Svjetski dan borbe protiv zlouporabe droga 26. lipanj, nizom aktivnosti zakazanih za 23., 25. i 28. 6., a u suradnji s Međunarodnom policijskom asocijacijom (eng. International Police Association – IPA) – sekcija Crna Gora, regija Jug, Portom Montenegrom, Omladinskim klubom, NVO Djeca Tivta i NVO Umjetnost življenja.

Tribina na temu bolesti zavisnosti bit će održana u četvrtak, 23. 6., s početkom u 11 sati, u Multimedijalnoj dvorani  Općine Tivat.  Događaj organizira Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica u suradnji s općinskome Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti. Prisutne će između ostalih pozdraviti i predsjednica Općine Tivat prof. dr. Snežana Matijević, pružajući na ovaj način potpornu cjelokupnom projektu.

Subota, 25.6.,  rezervirana je za niz događaja, koji na kreativan način doprinose promociji zdravih stilova života. Joga na plaži u organizaciji NVO Umjetnost življenja otpočet će  u 17 sati, na plaži Belane. Odbojkaški turnir zakazan je na istom mjestu s početkom u 18 sati da bi već od 19 sati svi prisutni uživali u Rock koncertu, a sve u organizaciji Omladinskog kluba. Za sam kraj veoma dinamičnog dana predviđena je izrada brodića koji će morem nositi poruke na temu zdravih stilova života. Nagrade za najbolju odbojkašku ekipu i najkreativnije brodiće osigurate će Porto Montenegro.

Kazališna predstava „Ordinacija“ obit će izvedena na Ljetnoj pozornici Centra za kulturu Tivat u utorak, 28. 6., s početkom u 19 sati. Predstavu će izvesti grupa „Veliki“ Omladinskog kluba, u režiji Damire Murić, a po scenariju Slobodana Simića.

Svjetski dan bobe protiv zlouporabe droga obilježava se svakog 26. lipnja na inicijativu UN – a, a as ciljem podizanja svijesti o izazovu koji droga predstavlja za društvo u cjelini.