Na valima glazbene kulture u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. rujna 2020. - 9:46
Autor: 

Koncert "Na valima glazbene kulture Boke kotorske", u organizaciji Hrvatske kulturne udruge "Stađuni od kulture", održan je sinoć u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Na koncertu su sudjelovali natjecatelji glazbenog festivala „Glas Boke“, koji je par dana ranije održan u Kotoru, kao i solisti Andrea i Kristina Lompar, Jelena i Vanja Nikolić, dječja klapa "Marineri". Prateći bend je bio "Parapet".

Večer je bila ispunjena pozitivnom energijom, poznatim numerama proslavljenih izvođača i bogatim vokalima, što je publika sjajno prihvatila. Najmlađi su pokazali izniman talent za pjevanje, dok su oni malo stariji samo potvrdili da su ozbiljni pjevači. Publika je, nakon svake izvedene pjesme, gromoglasnim pljeskom pozdravila svu sudionike, a oduševljenje se nije moglo sakriti. Fešta ne bi bila prava fešta da se na samom kraju večer ne začini pjesmom „Bokeljska noć“ i dodatno razgali sve nazočne.

Večeri su nazočili: konzulica Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, ravnatelj Pomorskog muzeja Crne Gore – Kotor Andro Radulović, potpredsjednica HNV-a Ljerka Sindik.

Projekt je podržan od strane Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.