Mladi Hrvati Boke s Majom Perfiljevom

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. lipnja 2016. - 10:09
Autor: 

Mic po mic i približio se zadnji dan škole, a time smo došli i do posljednje emisije „Mladi Hrvati Boke“ u ovoj nastavnoj godini. Kao što ste nas imali prilike slušati, bavili smo se raznim temama. Mnogo smo toga naučili, o drugima, ali o sebi. Pomicali smo svoje granice i oslobađali se treme. Zahvaljujemo na slušanosti i konstruktivnim kritikama. Tko je želio pomaknuti planinu, počeo je baš kao mi – guranjem kamenčića.

Današnju emisiju posvećujemo upravo završetku školske godine koji će biti u znaku promocije naše knjige/slikovnice na kojoj smo vrijedno radili. Ilustrirali smo priče i pjesme dviju spisateljica iz Pule,  Snježane i Feodore te su neki od naših radova ugledali svjetlo dana u toj knjizi čiji naslov upravo dočarava naše napore jer mi dobro znamo da je mic po mic sve moguće.

„Mic po mic“ će biti predstavljena lijepim programom u koncertnoj dvorani glazbene škole „Vida Matjan“, odnosno crkvi svetoga Duha u Kotoru 10. lipnja u 19 sati. Sve vas pozivamo da mickamo zajedno. Nakon promocije bit će dodjela učeničkih knjižica polaznicima hrvatske nastave u Crnoj Gori, generaciji 2015./2016.

Budući da se Maji Perfiljevoj jako svidjela naša „Micka“, pozvali smo je u Radio Dux, poklonili smo joj primjerak s posvetom i našim potpisima. Ona neće propustiti predstavljanje u Kotoru i naš završni program. Iskoristili smo priliku i snimili intervju. Postavili smo joj mnogo pitanja, a ona je imala tople riječi za nas. Otkrila nam je mnogo zanimljivosti, a nas je možda najviše oduševilo što je „Bokeljsku noć“, koja ove godine slavi 50. jubilej, napisala 20 godina prije nego li ju je prvi put vidjela i doživjela. To može samo žena koja zna sanjariti.

Audio: 
Mladi Hrvati Boke 4.6.2016.