Landeka, Deković i Vuksanović o novim projektima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. lipnja 2019. - 14:19
Autor: 

Član SU Središnjice HKD Napredak Sarajevo i dopredsjednik HKD Napredak Glavne podružnice u Mostaru Miroslav Landeka u Boki kotorskoj sastao se s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem te narodnim poslanikom u Skupštini Crne Gore Adrijanom Vuksanovićem.

Zadovoljni dosadašnjom suradnjom posebice koordinacije Zadra, Mostara i Hrvatskog nacionalnog vijeća CG kao i organizacijom večeri Boke u Mostaru precizirane su daljnje manifestacije s posebnim ciljem očuvanja autohtone hrvatske baštine obaju prostora. Tako će se primjerice u Mostaru predstaviti Kotorski misal, rijetko i vrijedno djelo koje će svoje prvo predstavljanje imati u subotu, 6. srpnja u kotorskoj Katedrali, potom u Zagrebu, Zadru i Mostaru, dok će se na jesen u Boki kotorskoj upriličiti izložba fotografija odabranih stećaka te video zapis o tim nadgrobnim spomenicima specifičnim za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru.

Također, Landeka je održao radni sastanak s predsjednicom HKD Napredak Kotor Kristinom Luković i članom UO don Ivom Ćorićem. Razgovaralo se o potrebi suradnje između HKD Napredak Glavne podružnice Mostar te Kotora, Zadra i Splita pa se tijekom godine planiraju zajedničke manifestacije Napretkovih udruga. Landeka je istaknuo kao je jako važno poduprijeti rad Radio Dux-a koji promiče hrvatski jezik, ali i povezuje prostore, događaje i manifestacije s BiH i RH.