Karneval u Tivtu uz brojne posjetitelje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. lipnja 2019. - 10:28
Autor: 

Drugi međunarodni karneval održan je sinoć u Tivtu pred brojnim posjetiteljima. Karnevalske grupe su stigle iz Crne Gore,  Italije, Njemačke, Francuske, Nizozemske, Ukrajine, Švedske i Brazila.

Povorka predvođena Gradskom muzikom Tivat  i mažoretkama prošla je ulicama do gradske rive Pine, nakon čega su se  karnevalske grupe predstavile nastupom, a karnevalska grupa „Brazil Bahia šou“ je izazvala posebnu pažnju posjetitelja. Karneval je otvorio  Lars Angel, predsjednik  Internacionalnog borda Federacije europskih karnevalskih gradova. Menadžer Karnevala, Goran Božović je izrazio zadovoljstvo dolaskom brojnih posjetitelja te zahvalio svima na dolasku, kao i sponzorima.

Nakon otvaranja izvedena je himna karnevala, čiji je tekst prije 25 godina napisao Slađan Kijac, a aranžman Zoran Proročić. Himnu su izveli Damir Nikolić i klapa Jadran. Nakon predstavljanja karnevalskih grupa goste je zabavljala Goca Tržan.

Ovogodišnji karneval je podržao i klub Folksfagen Montenegro organizatora Bubijade, smotre popularnih buba, koje su posjetitelji mogli vidjeti na rivi. Podsjećamo, kraljica karnevala je Martina Božinović, aktuelna miss turizma Crne Gore, koja je nosila odoru kraljice Teute iz prve grupne maske NVU „Maškarade“. Karneval je bio  humanitarnog karaktera,  jer su se organizatori priključili akciji za pomoć Nikoli Drmiću, dječaku iz Tivta, kojemu je neophodna operacija u Turskoj, pa su  volonteri nosili kutije za donacije.  Večeras najmlađe u 18 sati očekuje očekuje  dječji karneval.