Janović reizabran za potpredsjednika Općine Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 29. kolovoza 2018. - 11:50
Autor: 

Na današnjoj 23. sjednici tivatske Skupštine odbornici su raspravljali o prijedlogu za imenovanje Ilije Janovića (HGI) i Dejana Maslovara (SD) za potpredsjednike Općine.

Ilija Janović je s 21 glasom ZA, 4 glasa protiv i jednim uzdržanim izabran za jednog od potpredsjednika Općine, dok je Maslovar izabran s 21 ZA i 5 uzdržanih. Ilija Janović je član Predsjedništva HGI-ja, kao i Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Odbornik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je istakao da koalicija u Tivtu nije odraz neophodnosti, ali jeste odraz političkog senzibiliteta većeg konstituenta i spremnost da se preuzme odgovornost manjih konstituenata.

On je rekao i da je koaliciona vlast doprinos političkom pluralizmu u Tivtu, što svjedoči činjenica da je HGI sačuvala svoj subjektivitet izražavajući i neslaganja po nekim pitanjima, što je dovelo do glasovanja protiv skupštinske većine.

Vuksanović je također rekao da je HGI dokazala da ne trči i ne grabi se za funkcijama, ali na odgovorne pozicije postavljaju odgovorne ljude te je i današnje kandidiranje Janovića dokaz toga.

"Ne zato što mi je prijatelj i stranački kolega, već ga sav njegov rad opravdava u potpunosti za ovu funkciju", rekao je Vuksanović. U nastavku je  naglasio da od potpredsjednika Janovića kao i od drugog potpredsjednika očekuje da daju svoj puni doprinos u rješavanju infrastrukturnih projekata koji su pred nama, ali i da odole pritiscima koji dolaze od parapolitičkih subjekata, a koji su, kako on kaže, tarifirani.

"Tko ih tarifira? Lako je zaključiti prema činjenici kome posvećuju ili ne posvećuju svoju pažnju", naglasio je Adrijan Vuksanović. Nakon njegovog izlaganja nije bilo replika.

S ovom odlukom izabrani potpredsjednici Općine nastavljaju obnašati funkciju koju su imali prije izbora Siniše Kusovca za sadašnjeg  predsjednika Općine Tivat.