Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 16. i 17. travnja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. travnja 2024. - 14:33
Autor: 

Poštovani državljani Republike Hrvatske,

Kako je objavljeno, Predsjednik Republike Hrvatske raspisao je 15. ožujka izbore za zastupnike u Hrvatski sabor, koji će se u Republici Hrvatskoj održati u srijedu 17. travnja, a u inozemstvu u utorak 16. i srijedu 17. travnja.

Čast mi je i radost pozvati vas da izađete na izbore! Izlazak na izbore najviše je političko pravo, iskaz naše demokratske kulture i svjedočanstvo državljanske odgovornosti. Izlaskom na izbore izražavamo i svoj domoljubni osjećaj i privrženost Republici Hrvatskoj, čiji smo državljani.  

Kako biste mogli ispuniti to svoje pravo, pozivam vas da se pravodobno obavijestite o potrebi aktivne ili prethodne registracije ili drugim potrebnim koracima, sukladno objavljenim uputama. Podsjećam da je to moguće učiniti najkasnije do 06. travnja 2024. U vezi s tim možete se osobno, poštom, telefonski (032/323127) ili elektroničkom poštom (gkrh.kotor@mvep.hr) obratiti Generalnom konzulatu Republike Hrvatske svakoga radnog dana, a sve obavijesti možete potražiti i na web-stranici Državnoga izbornoga povjerenstva Republike Hrvatske  https://www.izbori.hr/site/

Očekujući vaš odaziv, srdačno i s poštovanjem,

mr.sc. Jasminka Lončarević

generalna konzulica RH u Kotoru