Info dan o ženskom poduzetništvu u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. ožujka 2019. - 8:43
Autor: 

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom poduzetništvu Općine  Tivat organizira prvi Info dan o ženskom poduzetništvu u utorak, 2.4.2019 godine, u 11 sati.

Tijekom travnja planirano je raspisivanje natječaja za raspodjelu sredstava u iznosu od 10.000,00 eura za sve zainteresirane poduzetnice i privredna društva u kojima su žene nositeljice biznisa s teritorija  Općine Tivat, koje žele da pokrenu ili razvijaju vlastiti i biznis i dobiju nepovratnu financijsku  podršku. Općina Tivat je jedna od nekoliko općina  u Crnoj Gori,  koje su opredijelile sredstva za realizaciju ovog projekta. Na info danu će biti predstavljena Odluka o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom poduzetništvu,  koju je Skupština Općine Tivat usvojila na sjednici 28.2.2019 godini, kao i principi suradnje s  Općinom i Kancelarijom Ujedinjenih naroda za održivi razvoj – koja je osigurala  konzultantsku podršku za sve zainteresirane  podnositelje  biznis ideja.

Uvođenje posebne budžetske linije za podršku ženskom poduzetništvu na lokalnom nivou rezultat je djelovanja Općine Tivat na inicijativu Ženske političke mreže koja okuplja predstavnice 16 pozicijskih  i opozicionih partija u Crnoj Gori i ima za cilj kreiranje politika,  koje će doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ambijenta i adekvatnih politika i mjera za ekonomsko osnaživanje žena i njihove afirmacije u poduzetničkom smislu.

Info dan će se održati u  Općini  Tivat, dvorana Glavnog administratora, II. kat, prostorija 15C s početkom u 11 sati,  a ovim putem se pozivaju sve zainteresirane poduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa s teritorija Općine  Tivat da uzmu sudjelovanje u što većem broju.