Hrvatska nastava u novoj školskoj godini

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. rujna 2021. - 20:49
Autor: 

Prvi tjedan nastave hrvatskog jezika i kulture u Boki, odnosno Kotoru i Tivtu već je iza nas. Novi učenici na ovu se dodatnu aktivnost mogu upisati tijekom cijele godine. Prognoza je vedra, a takve su zasad i epidemiološke mjere. Stoga se nastava tradicionalno odvija u JU OŠ „Njegoš“ u Kotoru i JU OŠ „Drago Milović“ u Tivtu prema sljedećem rasporedu:

Na hrvatskoj nastavi učenici su podijeljeni prema uzrastu. Prvoj grupi pripadaju učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, drugoj grupi učenici od 5. do 9. razreda osnovne škole, a trećoj grupi srednjoškolci. Grupe su formirane u dogovoru s roditeljima i ravnateljima navedenih škola. Trajanje nastave prilagođeno je mjerama koje su na snazi u osnovnim i srednjim školama za vrijeme trajanja pandemije COVID-19.

Hrvatska nastava namijenjena je svoj djeci koja žele učiti hrvatski jezik i upoznati hrvatsku kulturu, a posebno onima kojima je hrvatski obiteljski jezik. U Boki kotorskoj održava se 18. godinu zaredom.

Ove godine mogu nam se priključiti i učenici koji ne žive u Tivtu ili Kotoru. Prošle godine naučili smo ponešto o online nastavi pa bismo tu vještinu rado upotrijebili za širenje naše zajednice. Za prijave i sva ostala pitanja javite se porukom nastavnici Valentini na broj +38269434791 ili na Instagram @hrvatska_nastava_u_boki.