HKD „Tomislav“ priredio ugodnu glazbenu večer

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. svibnja 2015. - 10:33
Autor: 

Sinoć je u Domu kulture Škaljari održana glazbena večer u organizaciji HKD „Tomislav“ a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Domaćica večeri, predsjednica Društva Zrinka Velić pozdravila je nazočne među kojima su bili predstavnica Fonda za manjine Željka Raščanin, predsjednik HNV –a Zvonimir Deković, direktor Centra za kulturu „Nikola Đurković“ Miloš Dževerdanović  i poznata hrvatska pjesnikinja bokeljskih korijena Maja Perfiljeva.

Glazbenu čaroliju ove večeri donijeli su najmlađi sudionici, članovi dječjeg zbora „Leptirići“ koji su uz osmijeh i ples izveli najljepše dječje pjesmice. Nakon dječjeg zbora pozitivne vibracije širili su članovi već dobro poznatih klapa „Veterani vazda mladi“ i  „Jadran“ iz Tivta.

Osvježenje večeri je novonastala ženska klapa „Primavera“ čije članice imaju već dugogodišnje glazbeno iskustvo u klapskom pjevanju, i kojime je ovo bio prvi nastup.

Voditeljica dječjeg zbora i svih klapa je profesorica klavira iz Kotora Andrea Orlando.

Nakon jednosatnog ugođaja koju su glazbenici priredili, posjetiteljima se obratila i Maja Perfiljeva, ispričavši priču o svojoj čuvenoj pjesmi „Bokeljska noć“, koja sljedeće godine obilježava 50. obljetnicu postojanja, a kojom je na Splitskom festivalu daleke 1966. Godine u izvedbi Vice Vukova, osvojila 1. nagradu publike.

Kako je to i običaj u Boki, sve klapske glazbene večeri završavaju upravo ovom skladbom, te su sudionici sinoćnjeg koncerta skupa s autoricom pjesme izveli ovu prekrasnu pjesmu posvećenu Boki.