HGI samostalno na parlamentarne izbore, Vuksanović nositelj liste

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. rujna 2016. - 10:39
Autor: 

Na Središnjem odboru, glavnom tijelu Hrvatske građanske inicijative odlučeno je da stranka samostalno nastupi na parlamentarnim izborima u listopadu, a za nositelja liste izabran je Adrijan Vuksanović iz Boke kotorske.

Adrijan Vuksanović, dipl.ing. elektrotehnike je rođen 1980. godine u Kotoru. Radno iskustvo stjecao je kao novinar, zatim u Elektroprivredi Crne Gore, a posljednjih godina radi kao profesor u Podgorici.

Predstavnik je crnogorskih Hrvata u Savjetu Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i jedan od osnivača Crnogorske paneuropske unije, u kojoj obavlja dužnost predsjednika Nadzornog odbora.

Vuksanović je i član Crnogorskog društva nezavisnih književnika i dobitnik je Ratkovićeve nagrade za neafirmirane autore poezije. Uskoro izlazi njegova prva zbirka. Organizator i sudionik je brojnih kulturnih događanja u Boki kotorskoj.

Središnji odbor HGI sutra će donijeti odluku i o nastupu stranke na lokalnim izborima u Kotoru.

 

Tijekom narednog tjedna HGI će predstaviti javnosti program i vizualni identitet kampanje, koja će biti prijatno iznenađenje kako za predstavnike hrvatske nacionalne zajednice, tako i za sve građane Crne Gore.