Dječjim karavanom počeli „Novembarski dani“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. studenog 2018. - 8:35
Autor: 

Jučerašnjim posjetom ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sv. Vid i etno zbirci u konobi Kod Anđelka u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti izletom “Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu” počelo je obilježavanje Novembarskih dana  u susret  Danu općine Tivat.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU SMŠ ”Mladost”, autori najboljih radova na literarnom i likovnom natječaju. Nakon prezentacije radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, ovim učenicima uručene su nagrade. Nagrađeni učenici koji su stihove posvetili Tivtu su: Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić. Pored talentiranih  pisaca, radove su predstavili i talentirani slikari iste škole: Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić. Događaj su notama uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr.  Dubravka Nikčević sa suradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić.

Posjeu Gornjoj Lastvi sudionici karavana upotpunili su obilaskom etno zbirke u konobi Kod Anđelka, gdje im je Dejana Stjepčević, turistički vodič, prezentirala sadržaj zbirke.

Cilj dječjeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti upoznaju s kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive.