Centar za djecu sa smetnjama u razvoju gradit će se na Seljanovu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 03. studenog 2018. - 9:00
Autor: 

Općina Tivat odlučna je izgraditi integrirani multifunkcionalni objekt na urbanističkoj parceli 5c u zahvatu DUP „Seljanovo“, u kome će biti smješten Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Crveni križ, prostor mjesne zajednice i dnevni boravak za stare osobe koji će opsluživati geronto domaćice.

Za realizaciju projekta na ovoj lokaciji već postoje sve neophodne pretpostavke u vidu planske dokumentacije, odnosno projekt i građevinska dozvola. Sredstva za izgradnju su osigurana kapitalnim budžetom Općine Tivat i iznose oko 450 tisuća eura.

Raspodjela prostora među institucijama koje će dobiti prostorije u budućem objektu bit će definirana sporazumom o reguliranju međusobnih prava i obaveza, a o kome će se prethodno izjasniti Skupština Općine Tivat.

Objekt će biti izgrađen na mjestu postojećeg – barake koju koristi Crveni križ, a koja se jednim dijelom nalazi ispred jednog od ulaza susjedne stambene zgrade.

Na toj lokaciji je, prema urbanističko tehničkim uvjetima, dozvoljena visoka katnost-podrum, prizemlje i tri kata, te je planirani objekt potpuno u skladu s propisanim. Visina budućeg objekta, također, ne prelazi visinu objekata u okruženju te se ne radi o bilo kakvom „poklapanju“ okruženja. Općina je već izradila idejni projekt tog objekta za koji su, i građani u razgovoru sa predstavnicima Općine, naveli da je veoma dobar i na, kako su sami istakli, svjetskoj razini.

Prethodno razmatrana lokacija u parku, u blizini zgrade Doma zdravlja Tivat nije odgovarajuća iz više razloga. Najvažniji su da je lokacija u neposrednoj blizini Službe hitne pomoći i na par metara od gradske kapele. Takvo okruženje je neprihvatljivo za lokaciju bilo kakvog smještaja starih osoba i djece.