Blagdan Velike Gospe proslavljen na otoku Gospe od Škrpjela

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. kolovoza 2022. - 9:51
Autor: 

Na otoku Gospe od Škrpjela jučer je proslavljen blagdan Velike Gospe. Kao i uvijek, okupio se veliki broj vjernika, hodočasnika, turista, svih onih kojima je Otok u srcu i svake godine ga imaju potrebu posjetiti na blagdan Velike Gospe.

„Narod u kolonama ide prema istome cilju. Uvijek je to neko svetište Gospino, uvijek je to neka njena crkva, a njih je od svih crkava na svijetu najviše  i to nije bez razloga i slučajno“ – rekao je don Pavao Medač, ističući da svi dolazimo iz svojih razloga, tražeći nešto i  s vjerom da ćemo to i naći.

„Možda nas dotakne neka riječ  i učini preokret u nama i možda nešto bude posve drugačije u našim životima“ – govori don Pavao, u nadi da ćemo se svojim kućama vratiti obogaćeni vjerom.

Don Medač se osvrnuo i na period u Japanu, kada je vjera bila zabranjena i jednom lijepom i poučnom pričom, dao primjer da vjera živi u nama, prenosi se i da je na taj način čuvamo i nitko nam je ne može oduzeti i zabraniti.

Naravno, bude u životu i teških trenutaka, nesretnih okolnosti, stradanja, kada možda vjera bude i poljuljana, ali kao što i ističe don Pavao, moramo biti otvorenog srca i razumjeti zašto se događaju i loše stvari.

Također, daje primjer Marije, koja je u najtežim momentima stajala uz svoga sina.

Don Medač nas je pripovijedajući zapitao o značaju vjere, o svemu što nas okružuje i događa, kao i potrebi da nam vjera uvijek bude utočište.