Blagdan svetog Antuna proslavljen i u Tripovićima

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. lipnja 2023. - 11:54
Autor: 

Jučer je  blagdan svetog Antuna proslavljen i  ispred istoimene crkve u Tripovićima. Svetu misu je predslavio don  Ivo Čorić, koji je vjernike vratio u prošlost prisjetivši se života Sv. Antuna te činjenice  da je  u  svojih 36 godina  Sv. Antun učinio i ispunio stoljeća do današnjeg dana – svojim djelovanjem za vrijeme života i kroz svoja čudesa, kojih je bilo uistinu veliki broj. Don Ivo Čorić naglašava kako je Sv. Antun svetac cijeloga svijeta.

„Bio je čudotvorac za vrijeme svog života te ostao i danas. Bio je izvanredan propovjednik i u svojim propovijedima najviše se služio Svetim pismom. Znao je da je to najistinitiji i najispravniji izvor bilo koje propovijedi“ – kazao je don Ivo Čorić.  Također podsjeća na svečev  duhovni put te da je vrlo rano odlučio život posvetiti Bogu. Prisjeća se i događaja, koji je potaknuo Sv. Antuna da postane redovnik.

Kako don Ivo Čorić ističe  – svi smo jednako  pozvani širiti riječ Božju riječ. Nakon svete mise, na platou ispred crkve sv. Antuna, nastupilo je KUD Posavskih Hrvata iz Orašja. Nastupom je jučerašnji blagdan posebno proslavljen, na radost svih vjernika.

KUD Posavskih Hrvata iz Orašja i Hrvatsko nacionalno vijeće  razmijenili su prigodne darove.

Tivatski župnik don  Milidrag Janjić izrazio je zahvalnost svima na dolasku, a posebno KUD  - u Posavskih Hrvata iz Orašja, koji su na najbolji mogući način doprinijeli proslavi blagdana.

Svetoj misi su nazočili i veleposlanik RH u Crnoj Gori Veselko Grubišić, predsjednik HGI –ja  Adrijan Vuksanović, kao i predsjednik HNV –a Zvonimir Deković.