Autorska večer Ivana Marovića u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. srpnja 2024. - 12:50
Autor: 

Autorska večer kompozitora, Tivćanina, Ivana Marovića, održat će se u Gornjoj Lastvi 26.7., u 22 sata. Publici poznatog po svestranosti i originalnosti. Publika će imati priliku uživati u širokom dijapazonu žanrova, od klasike do jazza i rocka.

Nastupaju: Marija Mitrović (klavijature), Luna Kostadinović (violina), Tin Džaferović (kontrabas), Blažo Tatar (bubnjevi) i Ivan Marović (gitara).
Moderator: Boris Marković, muzikolog i muzički kritičar.

“Predstavljanjem muzičara i ansambala koji su porijeklom ili životnim okolnostima vezani za Boku, realizuje se jedan od ciljeva Festivala - jačanje kapaciteta lokalne muzičke scene. U okviru tog segmenta, publika će u Gornjoj Lastvi moći da prisustvuje autorskom koncertu kompozitora Ivana Marovića. Festivalom želimo da promovišemo i unapređenje lokalnog nasljeđa, a. predstavljanjem autorskih djela Bokelja, nadamo se da ćemo inspirisati i druge na slične poduhvate".-izjavili su iz PR tima Festivala.

"Tivćanin Ivan Marović je u Kotoru završio nižu i srednju muzičku školu. Kao osnovca ga zapaža istaknuti jugoslovenski kompozitor Vojin Komadina, koji mu postaje mentor. Upisuje potom studije kompozicije i klavira na Cetinju. Tokom školovanja svoja znanja je širio i upotpunjavao posjećujući brojne master-klasove, ne samo na polju kompozicije, već i džez klavira i filmske muzike, snimajući više albuma džez muzike i ostalih žanrova. Pored autorske bavi se aktivno pozorišnom i filmskom muzikom za koju je dobitnik više nagrada na domaćim i inostranim festivalima".

Besplatni prijevoz za publiku kreće u 21:30., s autobusne stanice u centru Tivta.