Akcija „dočekajmo sezonu čistiji“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 25. svibnja 2018. - 8:43
Autor: 

Turistička organizacija Tivat jučer je  realizirala  planiranu akciju „Dočekajmo sezonu čistiji“ koja se održala povodom „Dana zaštite životne sredine“. Ovom akcijom je obuhvaćeno čišćenje plaža : Župa, Cacovo i Opatovo, kao i  pješačke staze: Vrmac koja je prošlog vikenda posjećena, a obilazak staze na Luštici planiran je za naredni tjedan.

Pored zaposlenih u Turističkoj organizaciji Tivat u akciji su uzeli sudjelovanje učenici V. razreda sa svojom učiteljicom Nevenkom Saveljić i učenici RE populacije u prisustvu Ljuljeta Baljaj Vučković i Džafer  Brahimi RE asistenta i medijatora u nastavi. Realizaciju u tehničkoj pomoći su kao i uvijek do sada pružili radnici Komunalnog poduzeća Tivat. Sudionici akcije su zajedno obišli istaknute plaže i udruženim snagama očistili od otpadaka.

Također,  svoj doprinos TO Tivat je dala  „Zelenim danima“, pružajući na taj način potporu  Osnovnoj školi „Drago Milović“ u njihovoj akciji oplemenjivanja školskog dvorišnog prostora. Ravnateljica Gabrijela Glavočić je ispred TO Tivat zajedno s predstavnicima škole obišla školsko dvorište i donirala sadnicu masline – kao simbol plemenitosti i dobrote, koja nosi ime „Vanjina maslina“, a posvećena je Vanji Matković, da uljepšava dvorište škole.

U sklopu ove akcije upućen je i dopis pojedinim zakupcima plaža u Općini  Tivat da obrate pozornost na urednost plaža kako bi svi zajedno opravdali cilj ove akcije, a to je: ljepši i čistiji grad ususret još uspješnijoj turističkoj sezoni.

Turistička organizacija Tivat  zahvaljuje svim sudionicima  u Akciji.