“Jesenja škola flaute” pod mentorstvom prof. Ljubiše Jovanovića i NVU Flute Art-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 01. listopada 2024. - 14:56
Autor: 

NVU “Flute Art” organizira Jesenju školu flaute, glazbeni  seminar pod mentorstvom istaknutog profesora Ljubiše Jovanovića, koja će se organizirati  od 2.10. do 7. 10. u koncertnoj dvorani Muzičke škole Vida Matjan, crkvi sv. Duha.

„Organizacija Jesenje škole flaute predstavlja izvanrednu priliku za mlade muzičare da usavrše svoje vještine pod mentorstvom jednog od najistaknutijih flautista našeg vremena, profesora Ljubiše Jovanovića. Naš cilj nije samo pružanje tehničke obuke, već i stvaranje inspirativnog okruženja koje podstiče polaznike na dalji umjetnički razvoj i otkrivanje sopstvenog muzičkog identiteta. Kroz ovakve i slične programe, NVU 'Flute Art' aktivno doprinosi unapređenju talenata i njihovom kreativnom izražavanju, stvarajući temelje za buduće generacije profesionalnih muzičara“ – navode iz NVU Flute Art.

„Ljubiša Jovanović je renomirani flautista, diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Miodraga Azanjca, a usavršavao se u Parizu kod prof. Christiana Lardea i u Bazelu kod Aurela Nicoleta. Njegova impresivna karijera obuhvata više od 1500 koncerata, u 37 zemalja i preko 200 masterklasova. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada, uključujući Aprilsku nagradu grada Beograda, Svetosavsku nagradu i mnoge druge. Takođe, sarađivao je sa najpoznatijim flautistima današnjice, poput Aurela Nicoleta, Irene Grafenauer, Emmanuela Pahuda i drugih. Izdavao je na više od 50 CD-a, a tokom svoje karijere premijerno je izveo oko 80 kompozicija srpskih autora“.

Seminar se realizira  pod pokroviteljstvom Općine Kotor, dok Muzička škola Vida Matjan pruža podršku ustupanjem prostora za seminar.