Polaganje novih kablova u trup budućeg bulevara – trajno rješenje za snabdijevanje Tivta električnom energijom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. srpnja 2024. - 14:35
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović održao je danas sastanak s izvršnim direktorom CEDIS-a Vladimirom Ivanovićem i njegovim suradnicima, na temu problema napajanja Tivta električnom energijom. Sastanku u kabinetu predsjednika Općine prisustvovali su predstavnici Direkcije za investicije Općine Tivat, projektant bulevara kroz Tivat Ivan Ševaljević i predstavnici kompanije „PM Power“ – projekt Porto Montenegro.

„Danas smo dogovorili veoma važan korak ka stabilizaciji elektro energetskog sistema u Tivtu, a u pitanju su aktivnosti na dopuni projektne dokumentacije izgradnje bulevara kroz Tivat. U trup bulevara će biti ugrađena nova elektro-energetska infrastruktura koja će obezbjediti sistemsko napajanje Tivta električnom energijom“ – rekao je Komnenović nakon sastanka i dodao da se radi preprojektiranje cjelokupne trase s ovim ciljem.

Iz CEDIS-a su najavili adaptaciju dalekovoda „Gradiošnica – Mažina“: „Ulazimo u adaptaciju postojećeg dalekovoda u smislu njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, kako bi se obezbjedilo pouzdano rezervno napajanje grada, a do radova na bulevaru što je sistemsko rješenje postojećeg problema.“

Dalekovod bi morao biti stavljen u funkciju do početka radova na bulevaru kako bi napajanje grada bilo sigurno, zaključak je sastanka.

Lokalna uprava je u redovnim kontaktima sa CEDIS-om kako bi se u što kraćem roku i što efikasnije realizirala trajna rješenje problema u napajanju električnom energijom.