MLADI ŠUŠNJA UREĐIVALI OKOLIŠ CRKVE I ZASADILI MASLINU

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. ožujka 2014. - 10:21
Autor: 

Mladi iz Šušnja su u dogovoru i suradnji sa župnim uredom Sv. Marije, Mjesne zajednice i Komunalnog poduzeća iz Bara u subotu, 15.ožujka uređivali okoliš oko crkve Sv.Marije.
Zasadili su i maslinu, simbol mira i dugovječnosti, ali i simbol grada i općine Bara, gdje se naime nalazi najstarija maslina u Europi.
Gost okupljanja i svečanosti formiranja izviđača „Sv. Marija" u MZ Šušanj bio je Miodrag Tanjo Masoničić, starješina izviđačkog odreda „24. novembar" u Baru, u pratnji Nikole Durutovića. Masoničić je svom govoru upoznao mlade sa svjetskom poviješću izviđača, kao i s poviješću i aktivnostima izviđačkih odreda u Crnoj Gori. „Mladima se pruža mogućnost da se preko izviđača uključe u razne zanimljive aktivnosti."- kazao je Masončić.

Okupljenim mladima obratila se i Ivana Marstijepović, zamjenica vođe izviđača u Šušnju, koja je kazala da je cjelokupno njihovo djelovanje inspirirano riječima osnivača izviđača Roberta Badena-Powella od Gilwella, kako je stvarni put ka sreći darivanje sreće drugima.
„Svjesni toga želimo svojim aktivnostima ostaviti ovaj svijet malo boljim nego smo ga našli", kazala je Ivana Marstijepović, te nadodala kako su upravo zato prvu aktivnost započeli s poznatim geslom: "Ako hoćeš mijenjati svijet, kreni od svoga praga".
Peđa Glavanović, vođa izviđača „Sv. Marija" naglasio je kako su izviđači samostalna, dobrovoljna, nepolitička, patriotska i organizacija neformalnog obrazovanja za djecu i omladinu, te je pozvao sve mlade iz Šušnja da im se pridruže i uključe u izviđače bez obzira na podrijetlo, nacionalnost i vjersku pripadnost. Okupljanje je završilo čašćenjem te neformalnim i veselim druženjem.
Starješina izviđača Masoničić je također spomenuo kako je u svijetu u 216 zemalja oko 32 milijuna izviđača. U Crnoj je Gori 20-ak odreda s oko 1500 članova. Načelno je dogovoreno da izviđači „Sv. Marija" iz Šušnja budu dio odreda „24. novembar" u Baru.