"ISTORIJA KOJE NEMA" - UKLJUČI SE !

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 08. ožujka 2014. - 10:16
Autor: 

"Istorija koje nema" je umjetnička akcija inspirirana činjenicom da je tragove povijesti žena na području Boke kotorske teško pronaći. Kako se uloga žena u javnom i političkom životu danas ponovo smanjuje, kroz umjetničku postavku u javnom prostoru, podsjetit ćemo na značaj i utjecaj, koje su na naše živote ostavile majke, bake, susjede, prijateljice, učiteljice i druge drage ženske osobe. Svojim prisustvom i porukama, one su imale utjecaj na sve nas, obilježile su naš svijet... Stoga smatramo da njihova priča treba da bude probuđena i zabilježena. Molimo Vas da se uključite u akciju i pomognete nam u ovom izazovnom poslu.
Povijest žena s područja Boke kotorske je nevidljiva. Pomozite nam u njenom otkrivanju tako što ćete podijeliti s nama dio svoje osobne povjesti.

Pošaljite nam skeniranu fotografiju vaše majke, prabake, susjede, prijateljice, učiteljice, kume ili neke druge drage žene koja je obilježila vaš život (a više nije s vama).
Molimo vas da uz fotografiju dostavite i kratku priču zbog čega je ta osoba bila za vas posebna.Poziv je upućen svima, bez obzira na pol i godine.Odajmo priznanje ženama, koje su imale snažan utjecaj na naše osobne živote.
Sakupljene fotografije bit će predstavljene u javnim prostorima kao dio umjetničke postavke povijesti koje nema, čiji je cilj da žensku povijest Boke kotorske učini vidljivijom i da podstakne na aktivizam koji će voditi do pune ravnopravnosti žena i muškaraca.
Skenirane fotografije u rezoluciji 300 dpi uz kratak tekst (max 200 riječi) pošaljite na email office@expeditio.org uz napomenu: "Istorija koje nema".
Rok za slanje fotografija je 25. ožujka 2014. Za više informacija pozovite 032 302 520 i posjetite www.expeditio.org.
Nositelj projekta je NVO Expeditio, u suradnji s NVO Anima i dizajnericom Tanjom Radež iz Ljubljane.