" FORUM HRVATSKIH MANJINA 2013."

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. studenog 2013. - 17:54
Autor: 

Hrvatska matica iseljenika u Zagrebu 22. studenoga organizira stručni skup " Forum hrvatskih manjina 2013.", na kojem će se okupiti predstavnici hrvatskih manjina iz Austrije, Crne Gore, Italije, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije, kao i predstavnici nadležnih državnih tijela i institucija Republike Hrvatske.
Tema ovogodišnjeg skupa je- "Hrvatske manjine u Europi i rezultati zadnjega popisa stanovništva-stanje i perspektive". Na Forumu će se voditi dijalog o aktualnom demografskom stanju i prostornoj razmještenosti hrvatskih manjina u europskim državama te o mogućnostima rješavanja demografskih problema.

Izaslanstvo iz redova hrvatske manjine u Crnoj Gori predstavljat će: Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, koji će održati izlaganje na temu: "Stanje i perspektive" i don Dejan Turza, povjerenik Kotorske biskupije zadužen za pastoral braka i obitelji, koji će izlagati rad prof.dr. Milenka Pasinovića naziva "Demografske karakteristike".