BOGATSTVO RAZLIČITOSTI I ZAJEDNIŠTVA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. listopada 2013. - 13:40
Autor: 

Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, u četvrtak održana je Bajramska svečanost povodom Kurban- bajrama, u organizaciji NVO-a "Galaxy". Ova svečanost organizirana je pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava Crne Gore kao dio projekta "Bošnjaci i Muslimani kao dio budućnosti Tivta".
" I ova puna dvorana je dokaz da smo na dobrom putu. Na dobrom putu i lokalno i na državnom nivou. Odbacujemo sve isključivosti koje mogu biti prepreka toleranciji, povjerenju, ravnopravnosti i zajedništvu u ime vječnog trajanja naše domovine Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Nadamo se da će nam svako dobro koje smo činili i koje ćemo činiti biti uzvraćeno. U različitim bogomoljama mi se ovdje jednom Bogu molimo" - rekao je Erfat Mulić, direktor NVO-a „ Galaxy ".

U prigodnom programu sudjelovali su: KUD "Vrelo Ibra " iz Rožaja, zbor ilahija i kasida "En-Nahl" –iz Zenice i Esad Merulić, poznati izvođač sevdaha, uz pratnju "Fa-Banda".
Svečanosti je nazočio i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković. Hrvatsko nacionalno vijeće je putem svojih službenih stranica i na mail adrese resornog Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore čestitalo blagdan Kurban-bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.
Među brojnim gostina na svečanosti su nazočili predstavnica Općine Tivat Darka Ognjanović, don Ivo Ćorić ispred Kotorske biskupije, nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore Jusuf Kalamperović, povjesničar dr Šerbo Rastoder, profesor Univerziteta Crne Gore dr Danilo Đurović.