GLAZBOM I JEDRIMA SLAVE JUBILEJ „JADRANA“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 18. kolovoza 2013. - 11:11
Autor: 

Jedrilica „Black Mystery" klase RC 44 sa skiperom Sašom Kekovćem iz JK „Jugole Grakalić" iz Herceg Novog pobjednik je regate koja je juče jedrena u Tivatskom zalivu u čast 80-te godišnjice školskog broda MCG, jedrenjaka „Jadran".
Na regati je učestvovalo 12 brodova iz Crne Gore, Srbije, Grčke i Rusije, a jedrilo se na ruti od Tivta, oko ostrva Sveti Marko i plićine Tunja i nazad do Tivta. Dva kruga na takvom regatnom polju najbrže je, kako se i očekivalo, prošao pravi „bolid pod jedrima" – regatna jedrilica „Black Mystery", pa je njenom skiperu Saši Kekoviću pripao i veliki prelazni trofej za tri uzastopno osvojena prva mjesta na regatama posvećenim jedrenjaku „Jadran".U klasi II prvo mjesto osvojhio je brod „Duna" sa skiperkom Natalijom Pantić iz JK „Zemun", u klasi III najbrža je bila jedrilica tipa „Blu 26" skipera Pedje Pavićevića iz kotorskog JK „Lahor", dok je u klasi IV trijumfovao krstaš „Vega" skipera Miodraga Milića iz JK „Delfin" Tivat. Najbrži brod u klasi V bio je „Black Cat" grčkog skipera Saulakisa Vesalauskasa, dok je u klasi VI trijumfovao brod „SL-FLY" skipera Marjana Dmitrijevića iz tivatskog „Avel Yachtinga". U klasi VII pobijedio je brod „Bojana" skipera Nebojše Dmitrijevića iz Mornarice VCG.

Nagrade najboljima sinoć su na palubi školskog broda „Jadran" uručili komandant tog jedrenjaka, porunik bojnog broda Goran Pajović i direktorica Turističke organizacije Tivat Bernarda Moškov.
Inače, preksinoć (16.kolovoza) je povodom proslave jubileja školskog broda „Jadran", na tivatskoj gradskoj rivi priredjen veliki koncert pod nazivom "Samo jedan život imam - Jadranu s ljubavlju, a koji je priredila poznata tivatska i zagrebačka pjesnikinja Maja Perfiljeva.
Na koncertu su nastupili Andrijana Božović, Nina Petković, Nina Žižić, Anita Popović, Dušanka Belada, Martina Lukšić, Marko Prentić, Đorđije Radonjić, Musa Grban, Nikola Trtica, Marko Rajčević, bend "Dan poslije", klape "Bokeljski mornari" i"Bellezza". Oni su većinom izvodili poznate pjesme Maje Perfiljeve koja je autor tekstova nekih od najvećih hitova eks YU glazbene scene. Ona je i porodično povezana sa jedrenjakom "Jadran" na kojem je jedno vrijeme službovao njen otac, oficir Kraljevske Mornarice Jugoslavije i kasnije JRM, kapetan fregate Igor Perfiljev.