"OLIMPIJSKE NADE" CRNE GORE I HRVATSKE NA ŠKVERU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. lipnja 2013. - 10:29
Autor: 

Prvi prekogranični vaterpolo Kamp sa 140 učesnika iz Crne Gore i Hrvatske održati će se od 13. do 17.lipnja ove godine u Herceg Novom. Kao gosti kampa učestvovati će 140 mladih vaterpolista iz generacije 1998/99 i 1999/2000-og godišta iz crnogorskih i hrvatskih vaterpolo klubova Jadran, Primorac, Cattaro, Budva i Jug, a realiziraju se u okviru projekta ''Olimpijske nade'' koji finansira Evropska unija u okviru drugog poziva IPA programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Crne Gore.
Prvi prekogranični vaterpolo Kamp ima za cilj da okupi najbolje mlade sportiste iz prekograničnog područja i da im u okviru petodnevnog druženja pruži priliku da unaprijede svoja znanje i vještine u vaterpolu kroz rad sa uspješnim trenerima, reprezentativcima i selektorima.

Na Kampu će pored ''olimpijskih nada'' učestvovati i članovi nacionalnih reprezentacija Crne Gore i Hrvatske koji će nastojati da prenesu dio ličnog iskustva i znanja u vaterpolu na mlađe kategorije. Treninzi će se održavati svakog dana na bazenu ''Jadran'' u gradskoj luci na Škveru (četvrtak 17-20 sati, petak 10-13 sati, subota 10 -13 sati , nedjelja 17 -20 sati ponedjeljak 09-12sati).
U okviru Kampa će se održati i Europski dan, i to u subotu, 15. lipnja sa početkom u 18 sati u hotelu "Xanadu" u Kumboru, na kojem će govoriti predstavnici domaćih institucija i organizacija civilnog društva na temu Europske unije, mladih i sporta.