PLANINARSKI KRIŽNI PUT MLADIH KOTORSKE BISKUPIJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. ožujka 2013. - 11:56
Autor: 

Pod vodstvom povjerenstva za pastoral mladih Kotorske biskupije, u subotu uoči Cvjetnice, obavljena je ovogodišnja pobožnost Puta križa. Vjernici, uglavnom mladi, okupili su se ispred župne crkve u Gornjoj Lastvi te zajedno sa svećenicima fra Filipom Karadžom i don Markom Vukovićem krenuli planinskom stazom sredinom Vrmca prema župnoj crkvi u Bogdašićima.

Hodom u prirodi kroz šume i kamenjar, uz divljenje ljepoti okolnih brda, potoka brzaca i prelijepom pogledu na tivatsku rivijeru nizala se postaja za postajom: „Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljamo tebe, jer si svojim svetim križem otkupio svijet!" Vjernike je tuga obuzimala kada su prolazili uz mnoge zapuštene i napuštene kuće u kojima je bujao nekada život. Tomu svjedoče i dvije lijepe drevne crkve kod kojih su molitveno zastali: crkva Svih Svetih i sv. Jurja.
Tekst križnoga puta čitali su mladi iz Herceg Novoga, Donje Lastve, Tivta, Bogdašića i Sušnja. Radost i duhovna spremnost mladih ulijeva nadu u ponovno oživljavanje vjere i ljubavi prema rodnome kraju. U tom duhu u Godini vjere biskup mons. Ilija Janjić ohrabrio je u vjeri mlade i blagoslovio ih na odredištu u župnoj crkvi u Bogdašićima Bila je to ujedno prigoda za osobne susrete, komunikaciju i jačanje zajedništva ove drevne kotorske crkve.