LEUTOM KROZ EUROPU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. - 10:43
Autor: 

Draško Romac je oplovio Europu sa svojim leutom starim 116 godina. Na ulasku u Vrbosku bio je organiziran doček, a kapetan Draško je mahao i ljubio se svima znanima i neznanima i vidjelo se da tu glume nema. Oni koji poštuju more znaju kakav je podvig napravio, prenosi portal www.ijedrenje.com 
Da podsjeimo, Radio Dux je izvještavao o podvigu Draška Romca prilikom njegovog proputovanja kroz Boku i posjetu prijatelju u Tivtu na povratku za Hrvatsku.

Nesvakidašnja avantura Draška Romca ima i isto takvu nesvakidašnju nagradu – gajbu piva u koju se prije tri godine kladio s jednim poznanikom s Murtera koji nije vjerovao da Romac može oploviti Europu.
"Mislim da nijedan drugi brod te veličine ovo ne bi izdržao. On cijelo vrijeme izgleda kao da će potonuti, ali nikako da potone – valovi ga zalivaju, ali on stalno opet "izlazi" gore na površinu. U stvari je najveći problem to da ga ja kao skiper ne zeznem i da ja brod ne dovedem u nepriliku – on mnogo bolje od mene zna kako sve treba napraviti. To je čudo od broda, hvali svog najpouzdanijeg suputnika 7-metarski leut star 116 godina, Draško Romac.
/www. ijedrenje.com/