PROMOCIJA KNJIGE OD KAMPANELA DO KAMPANELA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 11. kolovoza 2012. - 11:00
Autor: 

Knjiga, "Boka Kotorska – od kampanela do kampanela" autora Slobodana Prosperovog Novaka bit će promovirana u utorak 14. kolovoza s početkom u 21 sat u Bogorodičinoj crkvi na Prčanju. O knjizi će tom prigodom, pored autora, govoriti don Ivo Ćorić, ministar kulture Branislav Mićunović i prof. dr Antun Sbutega, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti Sara Spičanović, učenica kotorske Glazbene škole. Organizator je Ekumenski centar „Don Branko Sbutega" Prčanj.
Putujući od mjesta do mjesta Novak stalno kao vertikalu prostora prepoznaje i opisuje upravo zvonike koji svoj glas pronose podjednako poviješću i sadašnjošću.

Slobodan Prosperov Novak grupira važna pomorska mjesta i gradove Boke kotorske i širega Crnogorskog primorja te pokazuje kako se taj istodobno zatvoreni i otvoreni povijesni prostor mijenjao zajedno s poviješću svijeta s kojim je bio u stalnom doticaju. Posebnu pozornost Novak posvećuje hrvatskom, odnosno katoličkom elementu Boke kotorske, čiji su moreplovci, knezovi, gospoda i sveci utkali Bokokotorski zaljev na raznolike karte svijeta.