11. SMOTRA OTOČKOG FOLKLORA DOBROPOLJANA 2012

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 10. srpnja 2012. - 11:01
Autor: 

Proteklog vikenda na otoku Pašman u Dobropoljanima održana je 11. Smotra otočnog folklora Dobropoljana 2012, na kojoj su, kao posebni gosti, nastupili Bokeljska mornarica 809 i mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas".
Smotru su otvorili domaćini i organizatori KUD „Bokolje" iz Dobropoljana nakon čega su se brojnoj publici predstavili, kulturno umjetnička društva „Kukoljica" iz Kukuljice , „Nevijana" iz Neviđana, „Vrgorska krajina" iz Vrgorca, „Sveti Luka" iz Ždrelca, ansambl „Jedinstvo" iz Splita, udruga „Điran" sa otoka Ugljana, „Lipa" iz Lipovljana, „Ivan Goran Kovačić" iz Bibinja, i „Kolo" iz Vukovara.

Kao posebni gosti nastupili su Bokeljska mornarica 809 i mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas" sa izvedbom Dobrotskog i Škaljarskog kola, čiji je nastup posebno oduševio brojnu publiku i turiste. Svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice, a nakon programa upriličen je spektakularan vatromet i zajednička večera uz druženje i pjesmu.
Ovo je jedanaesta godina održavanja tradicionalne smotre folklora u Dobropoljani na otoku Pašmanu. Smotra se počela održavati s idejom očuvanja i njegovanja tradicije folklora.
Specifičnost pašmanske smotre folklora je i u tome što sve goste nadgleda stručni žiri koji ne samo da bira najbolje, već daje i stručne savjete sudionicima kako bi, ako je to potrebno, uklonili nedostatke i unaprijedili rad svojih društava.