Sandra Perković peti put nominirana za najbolju atletičarku svijeta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. listopada 2017. - 10:23
Autor: 

Svjetska prvakinja u bacanju diska, hrvatska atletičarka Sandra Perković peti je put nominirana za najbolju atletičarku svijeta u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Perković je nominaciju među deset najboljih "zaradila" osvajanjem svjetskog zlata na SP u Londonu i šestim uzastopnim osvajanjem Dijamantne lige.
 
Osim Perković u ženskoj konkurenciji nominirane su Etiopljanka Almaz Ayana, Ruskinja Marija Lasitskene, Kenijka Hellen Obiri, Australka Sally Pearson, Amerikanka Brittney Reese, Južnoafrikanka Caster Semenya, Grkinja Ekaterini Stefanidi, Belgijka Nafissatou Thiam i Poljakinja Anita Wlodarczyk.

No, u muškoj konkurenciji nema svjetskog prvaka na 100 m Amerikanca Justina Gatlina i to je prvi put od 2004. da IAAF među kandidate nije uvrstio svjetskog ili olimpijskog prvaka u toj disciplini.

To, međutim, nije iznenađenje jer je IAAF 2015. promijenio pravila i sada na popisu ne smiju biti atletičari koji su bili kažnjeni zbog kršenja antidopinških pravila, a Gatlin je radi dopinga odslužio dvije suspenzije.

Favoriti u muškoj konkurenciji za osvajanje titule najboljeg su Britanac Mo Farah i Južnoafrikanac Waye va Niekerk, a osim njih su nominirani Kataranin Mutaz Essa Barshim, Poljak Pawel Fajderk, Amerikanac Sam Kendricks, Kenijac Elijah Manangoi, Južnoafrikanac Luvo Manyonga, Jamajčanin Omar McLeod, Amerikanac Christian Taylor i Nijemac Johannes Vetter.

Glasovanje traje do 16. listopada kada će IAAF otkriti imena troje finalista u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svečanost dodjele priznanja održat će se 24. studenog u Monacu. Prošle godine titule najboljih ponijeli su Usain Bolt i Almaz Ayane.