Hrvatski tenisači vraćaju se iz Madrida na doček u Zagrebu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. prosinca 2021. - 6:55
Autor: 

Hrvatskim tenisačima koji su igrali u finalu Davis Cupa bit će upriličen doček danas u 13.30 sati na na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, unatoč pandemiji koronavirsa, izvijestio je Hrvatski teniski savez.

Hrvatska je u nedjelju navečer u Madridu izgubila od Rusije s 0-2, čime je zauzela drugo mjesto na svjetskom teniskom prvenstvu.

"Dođite i dočekajte naše Davis Cup reprezentativce na povratku sa završnice iz Madrida", priopćio je savez.

Hrvatski tenisači će u ponedjeljak u 7 sati ujutro poletjeti iz Madrida prema Zagrebu.

Stotinjak hrvatskih navijača koji su ih bodrili protiv Rusije napustili su u nedjelju navečer dvoranu Arena Madrid zadovoljni prikazanom igrom posljednjih dana.

"Ponosan sam i sretan jer je ovo ipak bilo finale, treće u zadnjih pet godina", rekao je Milan, član kluba navijača "Mi Hrvati". "Gojo i Čilić su se borili ali Rusi su za nijansu bili bolji pa im treba čestitati. Nema razloga da budemo tužni", dodao je nakon meča.

Andrej Rubljov svladao je Bornu Goju sa 6-4 i 7-6 dok je Danil Medvjedev bio bolji od Marina Čilića sa 7-6 i 6-2.

Navijači su u Madrid došli iz Imotskog, Posušja, Rijeke, Opatije, Slavonije, Dublina... Dragan Lukić je još u petak doputovao iz Švedske na polufinale protiv Srbije u kojem je Hrvatska slavila s 2-1.

"Ma kakvi razočaran. Ponosan sam do neba. Znali smo da su Rusi favoriti, da će biti teško, ali naši momci su bili sjajni", istaknuo je Lukić, napomenuvši kako mu nije bilo teško putovati preko Amsterdama sve do Madrida. "Pobjeda nad Srbijom je vrijedila svega. Puta, truda, novaca, neprospavane noći", naglasio je.

Igrači su se fotografirali s hrvatskim navijačima čije su zastave bile istaknute na središnjoj tribini. Lukić, koji redovito odlazi na gostovanja, pozvao je stanovnike Hrvatske da dočekaju tenisače po povratku u Zagreb.

"Ako nama nije bilo teško doći ovdje neka niti njima ne bude teško izaći iz toplih domova", rekao je.

U dvorani je bilo oko 7.500 gledatelja, među kojima puno više hrvatskih navijača nego ruskih. Najbolji ruski tenisač Danil Medvjedev rekao je na konferenciji za medije da je u dvorani "atmosfera bila cool".

"Danas je stvarno bila 'cool' atmosfera u dvorani jer je puno Hrvata navijalo za Marina", rekao je Medvjedev.

Hrvatskih navijača bilo je više i od srpskih u polufinalu.

Čilić je pak na konferenciji za medije rekao da je u Madridu bila manja skupina navijača u odnosu na onu u Torinu, gdje su igrali uoči dolaska u Španjolsku, ali da su im "bili velika podrška