Hrvatska u prvom susretu na Svjetskom prvenstvu bolja od Saudijske Arabije

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 14. siječnja 2017. - 10:25
Autor: 

Rukometaši Hrvatske pobjedom su otvorili Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Izabranici Željka Babića slavili su 28:23 (12:11). U prvom poluvremenu susret je tekao teže od očekivanog ali na kraju je kvaliteta Hrvatske došla do izražaja i upisani su prvi bodovi u Rouenu.

Sam početak susreta bio je izuzetno nervozan na obje strane, ali prvi pogoci su ipak pripali Hrvatskoj. Saudijce je načeo kapetan Domagoj Duvnjak, a ubrzo je Manuel Štrlek povisio na 2:0. Hrvatska je potom dignula ritam igre i povela s 5:1. Međutim, Saudijci su uspjeli održavati priključak te su smanjili zaostatak na samo dva pogotka.

U 20. minuti Muneer Abu Alrahi smanjuje na samo 9:8. Šest minuta kasnije Hisham Alobaidi zabija izjednačujući pogodak za 10:10 a izbornik Babić je bio primoran pozvati minutu odmora. Niti nakon time-outa nije izgledalo ništa bolje jer je Saudijska Arabija povela s 11:10, ali brzi pogodak Luke Šebetića vratio je rezultat u egal. Minimalnu prednost na poluvremenu Hrvatskoj je donio Luka Cindrić pa se odmor otišlo s rezultatom 12:11.

Hrvatska je odlično startala u drugo poluvrijeme koje je otvorila s tri uzastopna pogotka (15:11). No, Saudijci su odgovorili istom mjerom i vratili se u susret. Izabranike Željka Babića to nije pokolebalo već su ponovo ubacili u brzinu više pa je u 40. minuti nakon pogotka Lovre Mihića Hrvatska po prvi put u susretu povela s +6 (20:14).

Borbeni rukometaši Nenada Kljaića niti tada se nisu predali već su se trudili smanjiti razliku što im je u nekoliko navrata i uspijevalo. Ipak, kvaliteta Hrvatske u samoj je završnici došla do izražaja pa je utakmica bez većih problema privedena kraju.

Najbolji strijelci Hrvatske u ovom susretu bili su Cindrić sa šest i Duvnjak s pet postignutih pogodaka. Saudijce je predvodio Mojtaba Alsalem koji se u strijelce upisao pet puta.

Hrvatsku već sutra u 20:45 u Kindareni očekuje susret protiv Mađarske.

HRVATSKA – SAUDIJSKA ARABIJA 28:23 (12:11)

HRVATSKA: Stevanović (1+0), Ivić (4+1); Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić-Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6.

Izbornik: Željko Babić

SAUDIJSKA ARABIJA: Alsaeed (6+1), Almutairi (6+0); Alabbas 4, Aljanabi 4, Almohsin 2, Alhammad 1, Saeed, Alabdulali 3, Alfarhan, Ma. Alsalem 3, Alobaidi 2, Alrahi 1, Alabas, Alkhadrawi, Mo. Alsalem 5, Alzaer.