Susret predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović s predsjednikom Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. veljače 2018. - 9:13

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Crne Gore Vujanović ocijenili su bilateralne odnose dviju zemalja tradicionalno dobrima. Uz zadovoljstvo nastavkom suradnje između dviju država na najvišoj razini, dvoje predsjednika razmotrilo je i mogućnosti za osnaživanje bilateralnih odnosa. Predsjednici su se suglasili kako je potrebno ostvariti zamah po svim pitanjima od interesa za daljnje unaprjeđivanje odnosa između dviju susjednih država.

Naglasivši važnost nastavka proširenja Europske unije za punu konsolidaciju hrvatskog jugoistočnog susjedstva, Predsjednica Republike istaknula je snažnu i predanu potporu Republike Hrvatske ostvarivanju članstva Crne Gore u Europskoj uniji.

Dvoje predsjednika razmijenilo je mišljenja i o zajedničkoj suradnji glede političkog i sigurnosnog stanja na jugoistoku Europe, složivši se u ocjeni niza ugroza. Predsjednici su se osvrnuli i na promišljanja glede predstojećeg sastanka na vrhu Sjevernoatlantskog saveza gdje su naznačili značaj iznimne važnosti vjerodostojne politike otvorenih vrata Saveza.