Hrvatske svjetske igre 2017. u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. studenog 2016. - 10:32
Autor: 

Hrvatske svjetske igre ponovo će se održati u Zagrebu u srpnju 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

IV. Igre u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održat će se 18.-21. srpnja iduće godine u Zagrebu. Prijave natjecatelja traju do 28. veljače 2017. godine.

Na mrežnoj stranici Igara dostupna je pristupnica za natjecatelje.

Značajno je da se ove godine za Igre ne uzima kotizacija. Sva su sredstva osigurana. Potrebno je samo platiti vlastite putne troškove i uplatiti 100 eura garancije Nacionalnom kongresu. Tih se 100 eura jamčevine vraća. Na Igrama će se sudionici natjecati u atletici, boćanju, judu, karateu, košarci, nogometu, malom dvoranskom nogometu (futsal), odbojci, odbojci na pijesku, plivanju, rugbyju, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, taekwondou i vaterpolu. Točan broj disciplina odredit će se prema broju prijava.

Sudionici ne trebaju biti članovi niti jedne sportske, kulturne ili druge udruge ili organizacije, već imati hrvatsko podrijetlo.