Vuksanović: Sraman čin Konjevića, osuđujem i napade na srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. kolovoza 2019. - 18:57
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Parlamentu Crne Gore Adrijan Vuksanović, kazao je da je sramno to što se potpredsjednik Općine Herceg Novi Miloš Konjević jučer fotografirao na tenku, koji se koristio u borbama u Vukovaru.

"Vukovar je simbol hrvatskog stradanja, žrtve, ali i pobjede u Domovinskom ratu. Stoga, on je grad s posebnim pijetetom i svako aludiranje na tragediju, koja se desila u Vukovaru je sraman čin, a prisustvo potpredsjednika Općine Herceg Novi Miloša Konjevića toj sramoti daje institucionalni oblik", kazao je Vuksanović za Antenu M.

Kako je kazao, navijačke skupine funkcioniraju po principu spojenih osuda.

Također, najoštrije je osudio napad na srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

"Kao čovjek i političar osuđujem svaki vid nasilja. Zbog toga želim jasno i nedvojbeno osuditi i posljednja nasilnička ponašanja usmjerena ka srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj. Raduje me što su se tim osudama pridružili i šibensko-kninski župan Goran Pauk, inače branitelj u Domovinskom ratu, kao i biskup Katoličke crkve u Hrvatskoj, požeški biskup Antun Škvorčević. Očekujem i vjerujem da će nadležni organi Republike Hrvatske na adekvatan način odgovoriti na te neprimjerene manifestacije agresivnog ponašanja, koje su usmjerene ne samo prema srpskoj nacionalnoj zajednici već jednako tako i prema samoj Republici Hrvatskoj", zaključio je Vuksanović.