Ronioci kotorske Službe zaštite i spašavanja na vježbi u Kaštel Gomilici

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 29. svibnja 2015. - 10:08
Autor: 

Na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica, iz istoimenog mjesta Splitsko dalmatinske županije i državne Uprave zaštite i spašavanja Republike Hrvatske, četiri vatrogasca kotorske Službe zaštite i spašavanja, od četvrtka 28. maja do nedjelje 31. maja učestvovaće na operativno tehničkom skupu vatrogasaca ronilaca.

Biće ovo prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje sa novinama kada je u pitanju ronjenje u vatrogastvu, tehničkom ronjenju i sistemom ronjenja u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj i Mađarskoj, čiji će predstavnici takođe prisustvovati ovoj velikoj operativnoj vježbi.

Ronioci kotorske Službe moći će iskustva kolega primijeniti i kod nas, budući da kotorska Služba zaštite i spašavanja u svom sastavu  jedina u Crnoj Gori ima ronioce, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Poziv smo, kazao je Mandić, sa velikim zadovoljstvom prihvatili i na ovaj međunarodni skup uputili četiri vatrogasca ronioca: Eduarda Kovačića, Maria Markovića, Božidara Belana i Josipa Markovića.

Obuka u Kaštelima će se odnositi na po dva dnevna i noćni zaron, pa će uz dosadašnje vježbe, koje su kotorski ronioci imali u Bokokotorskom zalivu za njih ovo biti nadogradnja i nova lekcije.

Mandić je naglasio izuzetno dobru saradnju kotorske Službe zaštite sa kolegama iz Hrvatske, posebno sa DVD Vodice, DVD Kaštel Gomilica, državnom Upravom za zaštitu i spašavanje iz Divulja, na čelu sa Joškom Grančićem, kao i sa vatrogascima iz Splita i Rijeke.

Vatrogasci ne poznaju granice, a njihova saradnja, kada se jednom uspostavi ostaje zauvijek, zaključio je Mandić.

Audio: 
Maksim Mandić