HKD „Tomislav“- doprinos održavanju crkve Gospe od Snijega

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 31. srpnja 2024. - 10:48
Autor: 

Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ zahvaljuje svim župljankama i župljanima Škaljara koji su se uključili u akciju pituravanja ograde oko naše župne crkve Gospe od Snijega. Svatko je bio pozvan da pridonese onoliko koliko može. Svo odvojeno vrijeme je dar našoj zajednici i našem zajedništvu.

Naši pradjedovi su od svojih skromnih primanja izdvajali novce za gradnju crkve te i fzičkim radom pridonosili tijekom njene izgradnje. Tako su ostavili svoj trag na našoj zemlji. Na sličan  način kako su to činili naši stari pridonosimo i mi pri održavanju crkve i prelijepog prostora oko crkve. Želimo da se  naši župljani prolazeći svakog dana pored crkve Gospe od Snijega raduju  da je to naša crkva i da pridonosimo njenom održavanju.

Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ zahvaljuje Hrvatskoj građanskoj inicijativi i Turističkoj organizaciji Općine Kotor na kupljenom materijalu,  don Antu Dragobratoviću na angažiranju i radu i iznad svega našim župljanima, jer da nije bilo želje, volje, strpljenja i spremnosti na naporan  rad donacije za kupnju potrebnog ne bi imale svrhu.

Zrinka Velić, predsjednica