Duhovna korizmena večer uz koncert u katedrali sv. Tripuna

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 01. travnja 2022. - 10:31

U subotu 2. travnja/aprila održat će se duhovna korizmena večer i koncert u Kotorskoj katedrali sv. Tripuna s počekom u 19 sati u kojoj će sudjelovati Komorni pjevački ansambl Pro arte Hrvatska kulturna zajednica Troplet iz Mostara.

Koncert će izvesti Komorni pjevački ansambl Pro arte iz Mostara a na programu su djela iz sakralne glazbe te skladbe za orgulje. Korizmenu riječ ohrabrenja prisutnima, osobito mladeži i mladim obiteljima, uputit će don Krešo Puljić, profesor na Teološkom institutu u Mostaru i župnik župe sv. Tome, apostola u Mostaru.

Komorni pjevački ansambl Pro arte čine studenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, koji na osobit način njeguju i široj javnosti nastoje približiti ljepotu a cappella glazbe.

Ansambl vodi gđa Katja Krolo – Šarac, magistra crkvene glazbe. Nakon završetka studija crkvene glazbe na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Grazu, smjer orgulje, magistra Krolo – Šarac upisuje poslijediplomski studij, koji završava 2001. na smjeru „Orgulje“ i smjeru „Zborovođa i kantorica“ te tako stječe naslov „magistra crkvene glazbe“. Sa zborovima koje vodi u Bosni i Hercegovini od 2002., dobiva brojna priznanja i nagrade struke na natjecanjima zborske glazbe. Izvanredna je profesorica na Studiju glazbene umjetnosti pri Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, te voditeljica više zborova na vi mjesta i župa. Održala je više orguljskih solističkih i komornih koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i BiH.

Pozivamo vas da budete sudionici ove Duhovne korizmene večeri i koncerta u katedrali sv. Tripuna u subotu 2. travnja/aprila u 19 sati. Ulaz je slobodan. Svi ste dobro došli.

Sutradan, u nedjelju 3. travnja/aprila, Ansambl će predvoditi liturgijsko pjevanje na svetoj misi u 10 sati, također u katedrali sv. Tripuna u Kotoru.

Dobro došli!

Izvor: Kotorska biskupija