ožujka 2018

Nedjelja, 01. travnja 2018.

Katolici danas slave svoj najveći i najstariji blagdan Uskrs kao spomen uskrsnuća Isusa Krista i njegove pobjede nad smrću.

Uskrs je i prvi blagdan koji se slavi još od apostolskih vremena, a vuče podrijetlo u židovskom blagdanu Pashi. I dok su Židovi Pashom slavili čudesna Božja djela, koja je Bog pokazao izlaskom Izraelaca iz egipatskoga ropstva, kršćanska se vjera usredotočuje na Isusovo Uskrsnuće, to jest prijelaz iz smrti u život.

Na temelju tradicije obilježavanja Tripundanskih svečanosti u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture je uputilo UNESCO-u hrvatsku kandidaturu za zaštitu proslave Svetog Tripuna i Kola Svetog Tripuna, kao tradicije bokeljskih Hrvata u Republici Hrvatskoj.    

U sklopu programa Pasionske baštine 2018. otvorena je u četvrtak, 22. ožujka, izložba Petra Dolićau Knjižnici Marije Jurić Zagorke na kojoj su izloženi njegovi sliko-reljefi i skulpture.

Izložba  fotografija „Okom Tivćana“ otvorena je sinoć u Muzeju i galeriji Tivat.

"Sretan i blagoslovljen Uskrs!"

Na regati za olimpijske klase, 49. Trofej Princeza Sofia Iberostar, jednoj od ukupno pet iz serije kupa šampiona EUROSAF, natjecat će se najviše jedriličara ikada - 1.156 jedriličara, ukupno 840 brodova koji predstavljaju preko 60 zemalja, u zaljevu Palme, Španjolska, od 30. ožujka do 7. travnja u deset olimpijskih klasa. Među njima i naši jedriličari iz JK Delfin Igor Les i Ilija Marković, obojica u klasi Laser Standard.

Subota, 31. ožujka 2018.

"Neka ovaj Uskrs probudi u vama novu nadu, a uskrsna poruka neka nas sve podsjeti da je najvažnije činiti djela ljubavi i dobrote, noseći križ vlastitog života i javne odgovornosti.

Subota, 31. ožujka 2018.

,,Povodom najvećega kršćanskog blagdana koji simbolizira Božju, ali i čovjekovu pobjedu nad smrću, grijehom i zlom, kao i nadu u radost, blagostanje i vječni život, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore  preuzvišenom ocu nadbiskupu barskome, mons. Rroku Gjonlleshaju ,  preuzvišenom ocu biskupu kotorskome, mons. Iliji Janjiću  s cjelokupnim svećenstvom te  svim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru srdačno čestita  Uskrs, sa željom da ovaj blagdan  proslave u krugu najbližih, u zdravlju, obilju blagoslova i veselju."

 

 

Subota, 31. ožujka 2018.

"Sretan Uskrs želi vam Hrvatsko građansko društvo Crne Gore".

Petak, 30. ožujka 2018.

Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ Kotor ove godine organizira dva uskrsna koncerta i time iskazuje poštovanje prema vjernicima koji Uskrs slave kao najveći kršćanski blagdan.

Prvi koncert će se održati u ponedjeljak,  2. travnja,  u crkvi sv. Nikole u Perastu, s početkom u 19:00 sati. Pokrovitelj ovog koncerta je Turistička organizacija Općine Kotor.

Stranice