Svečana proslava 10. obljetnice hrvatske nastave u CG

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. lipnja 2014. - 11:00
Autor: 

Povodom 10. obljetnice hrvatske nastave u Crnoj Gori jučer je u Kotoru u crkvi Svetog Duha, održana prigodna svečanost na kojoj je izaslanstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske uručilo učenicima knjižice i poklone za kraj školske godine.

Prikazan je dokumentarni film o školi hrvatskoga jezika, koji su snimili polaznici nastave s autorom Darovanom Tušekom iz Zagreba.

Učenici su u sklopu svečanosti izveli prigodan kulturno umjetnički program, koji su pripremili s profesoricom hrvatske nastave u Crnoj Gori, Anom Šarčević.

U popdnevnim satima u organizaciji izaslanstva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske u sastavu Vera Šutalo, Ivana Pilko Čunčić, Milan Bošnjak i profesorice hrvatske nastave u Crnoj Gori, Ane Šarčević organiziran je okrugli stol o perspektivama Hrvatske nastave u Crnoj Gori, na kojem su se čule brojne ideje o načinu unapeđenja nastave, suradnje sa školama iz Hrvatske, terenskoj nastavi i učešću učenika hrvatske nastave kroz projekat „Hrvatske kuće“.

Na okruglom stolu govorili su ministrica Marija Vučinović, konzul RH Hrvoje Vuković, prof. dr. Milenko Pasinović, pokretači ideje hrvatske nastave Dario Musić i Tripo Schubert, te Zoran Valović iz Zavoda za školstvo Crne Gore, koji su istakli značaj i potrebu postojanja škole kao i njeno unapređenje.