Prve „Hitchcockove večeri“ u Zadru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. kolovoza 2014. - 12:39
Autor: 

Prve "Hitchcockove večeri" u čast zadarskog pogleda na zalazak sunca, za koji je poznati redatelj Alfred Hitchcock rekao da je najljepši na svijetu, održat će se večeras, 22. kolovoza na Morskim orguljama na zadarskoj Rivi, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Jedan od najvećih svjetskih filmskih redatelja Alfred Hitchcock je tijekom svog boravka u Zadru 1950-tih, kad je odsjeo u hotelu Zagreb na Rivi, rekao kako Zadar ima najljepši zalazak sunca na svijetu. "Smatramo da je važno da, uz snažne marketinške aktivnosti i organizaciju prigodnih događanja, damo do znanja našim gostima da odabirom Zadra kao svoje destinacije dobivaju dodanu vrijednost uživanja u najljepšem zalasku," rekla je organizatorica Tereza Vitali, dodoajući kako je ideja za organiziranjem ove manifestacije došla upravo kao podsjetnik na riječi velikog redatelja.

"Želim da poruka ove manifestacije bude jasno brendiranje zadarskog zalaska sunca - najljepšeg zalaska sunca na svijetu," istaknula je Vitali.

U sklopu manifestacije održat će se izložba fotografija na temu zadarskog zalaska sunca, projekcije filma, plesne izvedbe, glumački performans, te odgovarajuću scenografiju koja bi trebala oživiti nekadašnji duh grada Zadra.

Manifestacija počinje u 20,30 sati izložbom fotografija za prolaznike, a završava oko ponoći projekcijom filma Alfreda Hitchcocka "Sjever-sjeverozapad".