Kultura

Jastog – simbolika i prikazi

Kada mislimo na neka bića koja plivaju morskim vodama, često na njih promišljamo kao na kulinarske delicije, te nas ne čudi što je jastog najčešće smatran kao visokocijenjena hrana s jelovnika u restoranu.

Pročitajte više

Promocija knjige "Neću Romea, hoću tebe” Tatjane Ćalasan u Kotoru

Promocija druge zbirke poezije "Neću Romea, hoću tebe”, autorice Tatjane Ćalasan, bit će održana u atriju kotorskog Kulturnog centra 24. 9., s početkom u 19 sati. Moderatorica programa bit će prof. dr. Tatjana Jovović.

Pročitajte više

Hajdana Kostić : Sve one male i velike stvari unutar života su jako inspirativne

Posebnu pažnju na crnogorskoj likovnoj sceni u zadnje vrijeme zavređuje umjetnica Hajdana Kostić poznatija kao Hajdi.

Pročitajte više

Ratimir Martinović prvo lice nove globalne glazbene platforme AZURE SKY

Azure Sky, sa sjedištem u Hong Kongu, s uzbuđenjem najavljuje početak rada kao revolucionarna diskografska kuća posvećena ponovnom osmišljavanju klasične i jazz glazbe  za suvremenu publiku,  a pijanist  Ratimir Marti

Pročitajte više

Luštica Bay - nastup Antonije Vučinović u subotu

Mlada operna  pjevačica Antonia Vučinović, nastupit će u subotu, 31. 8., u Amfiteatru Luštica Bay-a, s  početkom u 21:00 h, u pratnji Ane Mihaljević na klaviru. 

Pročitajte više

Koncert povodom završetka 15. Festivala gudača

U Koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan“, crkvi Sv.

Pročitajte više

U Perastu nastupili polaznici radionica 15. Festivala gudača

U okviru 15. Festivala gudača majstorske radionice održali su profesori s Muzičke akademije Cetinje, Vujadin Krivokapić za violinu i Miša Berkut za violu kao i violončelist i profesor iz Sofije Atanas Krastev. U crkvi sv.

Pročitajte više

“Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori”

U okviru ovogodišnjeg izdanja “Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori”, u organizaciji Unije Zajednice Italijana Crne Gore, u suradnji s Narodnim univerzitetom iz Trsta, uz pomoć fondova Vlade Republike Italije, održat će se nekoliko događaja.

Pročitajte više

Kazališna predstava "Moj muž" na Purgatorijama

Kazališna predstava “Moj muž”, osma natjecateljska predstava u ovogodišnjoj selekciji, koju je po tekstu Rumene Bužarovske režirala Nela Vitošević, bit će izvedena na Ljetnoj pozornici u Tivtu u nedjelju, 25.8., s početkom u 21.00 h, u okviru Fes

Pročitajte više

Perast - Koncert Željka Ivovića na Festivalu gudača

15. Festival gudača - Perast  nastavlja sa svojim aktivnostima u okviru drugog dijela programa. Prvi koncert će održati violončelist Željko Ivović, 18.8., u  20 h, u crkvi sv. Nikole u Perastu. Na programu su djela J.S. Baha.

Pročitajte više

„Filomena Marturano” i ove godine na Purgatorijama

U okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorije,  publika će imati priliku  pogledati kazališnu  predstavu „Filomena Marturano” u subotu, 17. 8.  i nedjelju 18. 8.,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat,  s početkom u 21 sat.

Pročitajte više

Stranice

Subscribe to Kultura